Over mij

Mieke Vreugdenhil - Over mij

Ik geloof dat we bedoeld zijn om te stralen. En dat het aan ons is, dit waar te maken. Steeds meer ga ik mijn eigen gang in het leven, en leer ik van het leven zelf. Hoe méér we open staan voor het wonder dat leven is, en ons er in vertrouwen aan overgeven, hoe sterker inspiratie en intuïtie leidend kunnen zijn. Dat wil zeggen dat het leven zelf ons draagt, uitdaagt en voedt; de zuivere energie die altijd was, is en zal zijn. Die heel is en heelt. Het licht.

Op aarde zijn we om onze eeuwige ziel uit te drukken en te vervolmaken in een tijdelijk lichaam. Hoe beter dat lukt, hoe meer we stralen. Ons leven op aarde is een groeiweg, in liefde en bewustzijn.

Wij zijn verantwoordelijk voor het geluk in ons leven. En dit gaat niet vanzelf. Het vraagt aandacht, inzet en toewijding. De bereidheid om krachtige en lastige keuzes te maken. Op eigen benen en alleen durven staan. En door alles heen te geloven in het licht in en om ons heen – waar we thuis zijn en dat onze redding is.

Ik vind het fijn om op méér dan één plek in de wereld te wonen en beweeg me tussen Nederland, België  en Frankrijk. Samen met mijn man en onze dieren. Voor wat kortere tijd ben ik graag in Portugal of Marokko. Ik ben dol op huizen en het mooi maken ervan. En houd enorm van de natuur, van bloemen, kruiden, geneeskrachtige planten – en eigen groente verbouwen. Mijn lievelingsplek op aarde is de kathedraal Notre-Dame in Chartres. Ik geniet van muziek als de Mattheüs Passion en de Canto Ostinato, en van de energie van kunst in musea. Wandelen doe ik het liefst dagelijks – en in het bos.

Ik werk met hart & ziel. Vele jaren heb ik dat gedaan als maatschappelijk werker. Ik ben geschoold door Jan & Riekje Boswijk (Centrum Boswijk Hurwenen) tot transpersoonlijk psychotherapeut. Heb bij Lisa Borstlap (Kolam Zutphen) ongeveer elke opleiding gevolgd die ze aanbood, waardoor ik me tekentherapeut, tekencoach en tekentaaldocent mag noemen. Van Jan Taal (School voor imaginatie Amsterdam) heb ik veel geleerd over het werken met de verbeelding. Het energetisch helen en het contact maken met de ziel van een (overleden) mens of dier is mij gegeven (en ontwikkelt zich nog altijd); een uitdaging en geschenk tegelijkertijd.

Begin 2015 begon ik als zelfstandige, om volledig vanuit mijn eigen visie te kunnen werken en helemaal te kunnen staan voor waar ik in geloof. Mijn bedrijf is met me meegegroeid tot in haar huidige vorm als ‘centrum voor geluk’.